LIVESTREAMEN

Je hebt er vast wel eens over gehoord ‘Livestreamen’ een bekende techniek waar onder andere ook social media platformen zoals; YouTube, Facebook, Twitter en Instagram zich goed in weten te plaatsen. Sindskort heeft ook het social media platform LinkedIn Livestream de mogelijkheid om ‘Live’ te gaan. Maar wat maakt het nou ineens zo immens populair? Het is niet alleen de term die de betekenis laat schitteren, maar ook de mogelijkheden die het te bieden heeft voor jouw content
marketing video. In deze blog lees je er meer over..

Livestreamen? Klinkt leuk, maar wat is dat precies?

Livestreamen als letterlijke definitie betekent ‘Live video’ kijkers en luisteraars kunnen dus ‘live’ meekijken naar bijvoorbeeld; concerten, vergaderingen, gameplays, masterclasses, youtube livestream en ga zo maar door. Als we het tweede deel van het woord vertalen namelijk ‘streamen’ gaan we meer in op het technische onderdeel. ‘Streamen’ of te wel ‘streaming’ is in essentie een speciale techniek waarbij een geluidsfragment of video via een internet connectie vrijwel direct beluisterd of bekeken kan worden. Denk bijvoorbeeld aan live streaming tv; waarbij je met een smart-tv kunt livestreamen. Dit betekent dat bijvoorbeeld het downloaden van de video niet per se nodig is, en dat maakt livestreamen zo uniek, het maakt het mogelijk om. Handig toch?

Als ‘streamer’ bepaal je dus zelf op een vrij betaalbare manier wat er zich op dat moment afspeelt. En is het daarom ook de kunst om de kijkers en luisteraars zo goed mogelijk betrokken te houden met het doel van je livestream of video stream, hiermee creëer je dus op een mobiele en moderne manier meer interactie met je publiek. Een perfecte vervanger voor als er ‘face-to-face’ géén mogelijkheid is om te communiceren of je boodschap te delen. Ook hebben je kijkers en luisteraars zelf de keuze om de live video te bekijken, en jij als streamer de mogelijkheid om de livestream op te nemen voor bijkomende feedbackmomenten, bijvoorbeeld bij een youtube livestream.. Ervaring leert dat het publiek de beste jury is om resultaat te garanderen.

Livestream word steeds populairder..

Software producent en trendwatcher filmora doet onderzoek naar de populariteit van livestreaming wereldwijd. Onderbouwd met een infographic en feitelijke cijfers kwam duidelijk naar voren dat meer dan driekwart van de social media gebruikers liever een live video bekijkt dan bijvoorbeeld een krantenkop of artikel leest. Voornamelijk Facebook is daarin populair geworden, met bijna de helft van de live video market share (45%) is Facebook het bekendste platform dat grotendeels de gebruikte live video functie gebruikt. Red Sun Video Concepts vindt het belangrijk dat de kwaliteit, storytelling en planning van de live video leid tot het beste resultaat, jouw verhaal staat centraal. Daarom helpen we niet alleen bij het schieten van de live video en het plaatsen ervan, maar ook de ‘social advertising’ dat onderdeel is van onze ‘mobiele’ Popup-studio.

Social advertising zorgt ervoor dat de live video op de meest efficiënte manier gedeeld word zodat je meer bereik, zichtbaarheid en interactie krijgt van je doelgroep. Vaak worden deze onderdelen over het hoofd gezien, en is het wel van groot belang dat dit ook onder de aandacht word gebracht. Doe je het liever zelf? En minder ‘royaal’ maar eenvoudiger? Geen probleem, dat kan ook bij Red Sun Video Concepts met onze Smartphone Vlog Kit, installeer de smartphone gemakkelijk en snel voor een optimale vlogbeleving. Meer info over de keuzepakketten staan beschreven bij onze livestreamdiensten.

BENIEUWD? NEEM CONTACT MET ONS OP