André Badjebeir

Creative producer

In 2006 begon André (Tilburg, 1987) met het maken van films. Zijn eerste opdracht was voor de band Sub (singer/songwriter). Voor Always on the road nam hij een videoclip op. Het concept bedacht hij samen met de band. Een heuse roadmovie, met aan het eind een barman die kortaf “No” zegt. En die ‘no’ was het begin van een jarenlange ‘ja’ voor filmmaken.

Hij zat toen op de Tilburgse Academie voor Beeldende Vorming (ABV). André: “Bewegend beeld had toen al mijn belangstelling. Je zet je laptop aan en kunt gaan monteren”. In 2009 verliet hij de ABV en haalde een jaar later zijn propedeuse Human Resource
Management. In 2010 zag Red Sun het levenslicht. Tussen 2012 en 2015 was hij ook eigenaar van De Tostibar in het Tilburgse Faxgebouw.

Al met al een veelzijdig mens, dat van veel markten thuis is. Een originele denker met een gevarieerde videocontent-portfolio. Corporate opdrachtgevers en culturele instellingen weten hem goed te vinden. De culturele sector is zijn favoriete sector. Die is, zoals hij zegt, “vergevingsgezind”. Komt – om welke reden dan ook - een opdracht de ene keer niet uit de verf? Oké, de volgende keer beter. Bovendien werken er creatief gedreven mensen, die keihard werken en ook origineel denken. Mensen die gemakkelijk meedenken over en meegaan met concepten. Qua ideeën borrelt en bruist het continu bij hem. Ook in zijn vrije tijd. Lachend: “Dan bedenk ik scenario’s en storyboards. Het lijkt me geweldig om een film over Tilburgs asfalt te maken. Net doen alsof het stratenplan een enorme kartbaan is”. Kortom: is jouw organisatie toe aan energieke en originele videocontent? Zeg dan ‘ja’ tegen Red Sun Video Concepts.