Waarom een bedrijfsvideo?

woensdag 12 oktober 2022
Waarom een bedrijfsvideo?

Uit een marktonderzoek blijkt dat een bedrijfsvideo het beste helpt bij het promoten van jouw product of dienst als bedrijf. Visuele communicatie is tot op de dag van vandaag hét middel om méér aandacht te genereren voor jouw doelgroep. Sterker nog het blijkt méér prikkels te creëren dan vanuit hele lappen tekst te moeten lezen... Wat natuurlijk een kans is voor ondernemers die er wel gebruik van maken en de boodschap delen op de juiste wijze. Maar dan wil je als ondernemer wel weten hoe je dit het beste aanpakt. In deze blog lees je de top vijf redenen waarom een bedrijfsvideo noodzakelijk is voor elke ondernemer in deze moderne tijd.

TOP 5 REDENEN OM EEN BEDRIJFSVIDEO TE MAKEN

1. COMMUNITY BUILDING
Community building staat letterlijk gezegd voor ‘het opbouwen van een gemeenschap’. Door deze strategie te gebruiken als ondernemer laat je zien dat je in staat bent je klantenrelaties verder uit te breiden samen met hen die bepaalde interesses met elkaar gemeen hebben. Zo bouw je als ondernemer als het ware aan een eigen ecosysteem van mensen die elkaar helpen en weten bij wie ze moeten zijn voor bepaalde expertises. Maar stel je voor dat er zoekvragen zijn waar je je als ondernemer mee bezighoudt maar er géén enkel antwoord op vindt? Dat kan frustrerend zijn en vindt niemand leuk. Een bedrijfsvideo kan hiervoor uiterst geschikt zijn om antwoord te geven maar ook de vraag zelf te stellen.

2. MEER BETROKKENHEID
Door de komst van video is de kracht van betrokkenheid belangrijker geworden. Klanten willen steeds meer weten over de mensen en het brein achter het bedrijf. Zeker als het vaste klanten zijn is er vaak meer interesse om de ondernemer en daarmee initiatiefnemer zelf te spreken. Gezien je als bedrijf ook tijd hiervoor wilt vrijmaken kan een bedrijfsvideo op meerdere manieren gebruikt worden. Zo zou je een reeks aan video’s kunnen opnemen hoe ze met jou in contact kunnen komen op jou manier of een korte introductie. Dit is vrij simpel, snel en efficiënt te doen. Dus, klaar om jezelf professioneel zichtbaar te maken?

3. MERKBELEVING
De mens herkent zich het beste in een ander. Daarin speelt het merk van jouw bedrijf een belangrijke rol. Uit onderzoek vanuit ‘FNLI Merk van het jaar’ blijkt dat maar liefst 60% van alle aankopen de ervaring in merkbeleving als doorslaggevend ervaart via beeld. Méér dan de helft dus! Daarom een belangrijk middel om niet alleen vaste klanten te houden maar ook potentiële klanten te krijgen en ze de ervaring mee te laten geven die je als bedrijf te bieden hebt met wat je doet.

4. ZOEKMACHINE ONDERSTEUNT
Niet alleen is een bedrijfsvideo goed om te hebben maar het type content word ook beter gepromoot via SEO door Google. Deze manier van vindbaarheid kan uiterst goed in jouw voordeel werken als bedrijf. Het combineren van content in; visueel, video, metadiscriptie, alternatieve tekst en zoekwoorden maken de vindbaarheid sterker, aantrekkelijker en onderbouwt. Plaats de videoboodschap bijvoorbeeld direct op de website van het bedrijf om de aandacht te trekken.

5. JARENLANG PROFIJT
Je hebt vast wel een video van jarenlang geleden die je bij is gebleven. Van je beste vriend of vriendin die iets ludieks heeft laten zien tot je geliefde die een videoboodschap inspreekt speciaal voor jou. Met voldoende opslag blijft een video jarenlang bestaan. Genoeg redenen om een bedrijfsvideo te gebruiken en je ook tijd te besparen in het herhalen van de boodschap van het bedrijf. Een goed voorbeeld is een videocampagne, lees er meer over in onze blog ‘Campagne over groen? Wij kunnen dat doen’ – klik hier. Een serie van korte clips is natuurlijk ook mogelijk afhankelijk van de storyboard en het doel waarbij we jou ook als bedrijf kunnen helpen. Er zijn wel meer redenen om videocontent in te zetten als middel om je doelgroep te bereiken. Zoek jij meer persoonlijk advies? Misschien gecombineerd met jouw bedrijf? Neem nu contact met ons op!