Campagnes over groen? Wij kunnen dat doen!

dinsdag 14 juni 2022
Campagnes over groen? Wij kunnen dat doen!

Je hoort het steeds vaker; ‘Hoe groener, hoe beter!’ in overheidstermen, ondernemers en bedrijfswereld ook wel ‘duurzaamheid’ genoemd. Daar waar over het algemeen diensten en goederen worden verleend in combinatie met regelgeving. De term duurzaamheid word vaak gezien als een ‘containerbegrip’ omdat het namelijk veelomvattend is. Tegenwoordig kun je er niet meer omheen en zul je verder moeten denken in de toekomst naar een gezondere planeet voor mens, dier en natuur. Maar doordat ‘duurzaamheid’ zo veelomvattend kan zijn, en ieder individu een ander perspectief heeft, hoe kun je dat nou gebruiken voor een perfecte campagne afhankelijk van jouw boodschap? Dat leggen we graag aan jou uit, dat niet alleen, we leggen het ook graag voor jou vast!

DE IDEALE CAMPAGNE
Voordat je daadwerkelijk begint aan het bedenken van een campagne is het goed om vooraf al te weten welk thema het gaat worden, of verdere vragen zoals, tot welke doelgroep wil je je campagne op richten? Wat is het uiteindelijke doel van zo’n campagne? Welke aspecten wil je terug laten komen? Vragen die gericht zijn op de voorbereiding van het filmen van de perfecte campagne. Er zijn namelijk tal van combinaties te maken met bepaalde processen, handelingen, doelstellingen etc. in samenhang met een betere planeet, binnen maar ook buiten de organisatie. Een creatief maar ook lucratief voorbeeld is een campagne van het sportieve merk ‘Nike’, vrijwel iedere sporter kent dit merk maar al te goed, echter wat is bijvoorbeeld hun relatie met een gezonde toekomst voor de volgende generaties?

Daar hebben ze iets op bedacht; ‘Move To Zero’ ofwel ‘Jij loopt, wij planten’, voor iedere kilometer die je tussen een bepaalde periode loopt met de Nike Running App plant het bedrijf een boom samen met een van hun partners genaamd WeForest. Een mooi voorbeeld hoe de driehoekstermen; mens, dier en natuur samen in één campagne gestimuleerd zijn en gebruikers betrokken worden. De kracht van een campagne zit namelijk in de combinatie van meerdere aspecten die een rol spelen in de boodschap, maar ook ideeën die onverwachts kunnen zijn. Het merk krijgt niet alleen bekendheid, maar laat ook zien dat het bereid is te denken aan ‘jou’ als mens, naast de dierlijke leefomgeving en het creëren van natuur dat weer bijdraagd aan het ecosysteem voor, met en door anderen.

MENS, DIER EN NATUUR
Wil je als bedrijf, overheid en als individu voorbereid zijn op de toekomst dan zul je deze drie elementen in ieder proces van handel, leefstijl en regelgeving moeten kunnen toepassen. Promotie komt daarom goed van pas, je wilt namelijk wel meegaan met de tijd, een campagne kan hier meer richting aan geven en synergie brengen. Naast het schrijven van een goede script is het ook belangrijk om uit te gaan van kwaliteit in de techniek van het filmen. Onderling is het daarom van belang dat er goed word afgestemd zodat de juiste balans gevonden kan worden voor de doelgroep, maar ook voor de belangen die mee spelen van derde partijen, uiteindelijk wil je dat het juiste verhaal verteld wordt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ‘beeld’ langer blijft hangen dan ‘tekst’, een videocampagne blijkt daarom psychologisch gezien beter de aandacht vast te houden omdat dit vrijwel alleen maar uit visuals bestaat, waarna tekst de context verder vormgeeft als er nader informatie nodig is.

READY, SET, ACTION!
Politiek speelt een grote rol in het bevorderen van duurzaamheid in de samenleving. Zo heeft GroenLinks ook campagnes laten maken over dit onderwerp op een creatieve manier, waarbij niet alleen de partij maar ook de burgers bij betrokken zijn geweest. Neem als voorbeeld de GroenLinks campagnes in Tilburg en s’Hertogenbosch, door ook de lokale burgers te betrekken heeft de partij een maatschappelijk onderwerp verder naar de voorgrond gebracht. Daarbij zijn de drie elementen in z’n volledigheid terug te zien, kort maar krachtig genoeg om te onthouden, dat is wat een sterke campagne hoort te zijn!

Met de beste techniek, expertise en mankracht die wij tot onze beschikking hebben zijn we als team met veel plezier, drive en creativiteit aan de slag gegaan om deze campagnes voor o.a. GroenLinks te creëren, regiseren en te filmen. Pas met de juiste kwaliteit en middelen kan er pas op de ‘red-button’ gedrukt worden, tijd voor actie! Wil je meer te weten komen over hoe wij denken over videocampagnes? Lees meer over onze campagnes ‘links bedacht, rechtstreeks gefilmd’ met GroenLinks hier of behoefte om met ons een strategiegesprek aan te gaan? Drop us a message!