Online content creatie met een verhaal

woensdag 11 mei 2022
Online content creatie met een verhaal

Waarom is online content creeëren met een verhaal juist in deze tijd zo belangrijk? Je hebt vast wel gemerkt dat corona ongetwijfeld voor veel mensen geleid heeft tot een andere manier van levensstijl, sociale omgang en werksfeer. Veel digitaal ‘Zoomen’ is onder deze omstandigheden niet meer weg te denken. Dit geld ook voor de online content marketing creators die juist in deze tijd veel in actie zijn. Maar hoe haal je het beste uit je content als ondernemer? In deze blog meer hierover.

HET BELANG VAN ONLINE CONTENT
In deze tijd wil je zeker als ondernemer gevonden worden door je doelgroep die je dient met je product of service. In een periode waarin het lastig is elkaar fysiek te ontmoeten door alle coronamaatregelen voor bedrijven en instellingen is het bijna onmogelijk om je directe collega’s (en doelgroep) dagelijks te spreken. Hierdoor krijgt de online interactie steeds meer ruimte om zich verder uit te breiden. En daar kan je als ondernemer van profiteren! Maar hoe pak je dat precies aan?
Allereerst is het belangrijk een contentplan op te stellen dat specifiek gericht is op de interesses van jouw doelgroep. Dit doe je als eerst door een doelgroepanalyse oftewel doelgroep onderzoek op te stellen; een succesvolle ondernemer weet wat de doelgroep nodig heeft om hier vervolgens op in te spelen. Het helpt je de focus te behouden en de juiste strategie toe te passen op lange termijn, hiermee creëer je een richting voor jezelf en jouw content. 

WAT IS DE KERNBOODSCHAP?
Belangrijk om in gedachte te houden is dat de boodschap in iedere content creatie duidelijk genoeg moet zijn. In de meeste gevallen zelfs zo duidelijk dat het voor een kind te begrijpen is. Klinkt logisch, maar vaak word het over het hoofd gezien door bijvoorbeeld teveel moeilijke taal (vakjargon) te gebruiken, weinig creativiteit en geen goede structuur plus opbouw van de content. Let hier dus vooral goed op!

Vaak begint de eerste vraag van het opzetten van content met een de kernboodschap, want ‘waarom moet je doelgroep dit lezen?’ Vervolgens stel je de vraag; ‘hoe wil je dat doel zo creatief en overtuigend mogelijk vormgeven?’ En als laatste; ‘wat bied jij aan als product of service wat de behoefte van de doelgroep vult?’ Door middel van deze vragen te stellen creeër je een meer specifieke richting van de kernboodschap.

NEXT LEVEL STORYTELLING
Als je je kernboodschap kunt verwerken in de vorm van een verhaal word het namelijk erg interessant.. Waarom eigenlijk? Zul je je afvragen.. Verhalen vertellen is al een eeuwenoude manier om een boodschap duidelijk te maken op een intregerende, informatieve en overtuigende wijze. Dit word ook wel het hebben van een storyline genoemd. Grofweg vertaald betekent dit een duidelijke lijn binnen het verhaal zodat het voor de lezer makkelijk te volgen is en hiermee empatisch getriggert word tot een bepaalde actie. Want ja, waarom alleen een goed verhaal als je er ook een bepaalde actie kan toevoegen? Denk bijvoorbeeld aan het overgaan op een aanbod. Een perfect idee om je creatieve geest rondom je onderneming eens goed aan het werk te zetten. Red Sun Video Concepts helpt je hier graag bij.

WORD DIGITAAL VERHALENVERTELLER
Hoe belangrijk is het om als ondernemer jouw verhaal te vertellen over je bedrijf of over jezelf? Zéér belangrijk, het moet namelijk deel uitmaken van je pitch. Het zou toch teleurstellend zijn als je je potentiële klanten niet kunt meenemen in de oplossing voor hun probleem met het product of service dat je aanbied? Klanten moeten zich daarom kunnen identificeren en herkennen in het verhaal achter het aanbod. Als verhalenverteller kan jij als ondernemener ook een rol in spelen!

Er zijn op het internet verschillende modellen te vinden hoe je een goed verhaal het beste vorm kunt geven; een niet onbekende is het AIDA-model (Attention, Interest, Desire en Action). Dit model is speciaal gericht op de vormgeving van een bepaalde marketingstrategie rondom een product of service. Wil je meer te weten komen over dit model en hoe je dit effectief kunt gebruiken in de videomarketing voor jou als verhalenverteller? Drop us a message!