Links bedacht, rechtstreeks gefilmd

maandag 28 maart 2022
Links bedacht, rechtstreeks gefilmd

Een videocampagne opzetten kan een flinke klus zijn, hoe geef je dit precies vorm? Daarvoor zijn planning, waarden en een dosis creativiteit noodzakelijk om uniek te zijn. Zo hebben wij met GroenLinks Tilburg en ‘s-Hertogenbosch ook twee gloednieuwe videocampagnes gefilmd en geredigeerd onder de titels ‘Tilburgs Geluk’ en ‘Jonge Strijders', beide in de stijl van deze partij. In een van deze videocampagnes maak je kennis met Esmah Lahlah, onafhankelijk wethouder en lijsttrekker voor GroenLinks Tilburg.‘VOOR IEDEREEN EEN ZINVOL BESTAAN’

GroenLinks Tilburg; “Een stad waar we omkijken naar elkaar, en verder kijken met elkaar” -Esmah Lahlah, woorden met een intrinsieke drang te verbinden en een goed voorbeeld van een persoonlijk gezegde met daadkracht dat vormt geeft aan het geheel. Vanuit videocampagnes werken wij graag vanuit een bestaand idee, gezegde of visualisatie maar zijn daarnaast ook bereid om ‘from scratch’ met een vernieuwend concept te komen. Stel je eens voor; een politieke partij die bepaalde agendapunten in één videocampagne gefilmd wil hebben, een goed idee toch? Daar heb je natuurlijk kennis voor nodig,samen met de juiste mensen en de beste omgeving die dit weerspiegelen tot resultaat. Om dit op een kort maar krachtige manier te laten formuleren worden er vaak eerst concepten bedacht. Een concept word dan ook vaak een ‘schets’ genoemd om in grote lijnen aan te geven waar het over gaat. In het geval van GroenLinks Tilburg is het idee ontstaan om niet alleen bekenden van de partij te betrekken maar ook de inwoners van Tilburg zelf. Want ja, hoe denken de inwoners eigenlijk over een duurzaam, vitaal en economisch stabiel Tilburg?

Op deze manier heeft de partij ook haar burgers aan het woord gelaten in de videocampagne onder het motto; “Voor iedereen een boom” -Esmah Lahlah, dat als antwoord werd gegeven op de vraag; ‘wat de inwoners nou écht gelukkig maakt?’ Het idee staat in het teken van het planten van één boom per inwoner en te laten groeien en bloeien, zoals iedere inwoner van nature behoort te doen en daarvoor de kans moet krijgen te groeien en bloeien binnen de samenleving. Betrokkenheid creeëren en de vrije geest zijn werk laten doen is hierin van belang, er kunnen kaders zijn om creatief te zijn als het gaat om het bedenken van een storyboard, script, visuals etc. maar tijdens het bedenken van een videocampagne wij zijn er ook van bewust dat we ons niet hoeven te limiteren als
dat niet nodig is.VAN CONTAINERBEGRIP NAAR ‘STRAIGHT TO THE POINT’

GroenLinks ’s-Hertogenbosch wilde vooral met hun videocampagne genaamd ‘Jonge Strijders’ vooral de jonge kiezers trekken rondom de kernwaarden; bewust, direct en praktisch oplossingen. Daarmee verwezen naar bijvoorbeeld het vervangen van asfalt met meer natuur in de directe leefomgeving. De videocampagne speelt hier op in, gebasseerd op waarden zoals; menselijk, eerlijk en duurzaam. Over het algemeen komen begrippen zoals; duurzaamheid, sociale cohesie en culturele diversiteit vaak voor in politieke agenda’s. Dit kan aan de ene kant positief maar ook negatief uitpakken gezien er indirect of direct nuances kunnen ontstaan. Een videocampagne kan daarom duidelijkheid scheppen om bepaalde waarden specifiek en praktisch in de spotlight te zetten en verder toe te lichten. Daarom gaan wij als team altijd eerst in gesprek over welke waarden terug dienen te komen in een videocampagne in lijn met het doel ervan.SAMEN STAAN WE STERKER

Wij als team zijn ontzettend dankbaar dat we mogen samenwerken met GroenLinks aan hun videocampagnes, onze passie is het bedenken van dit soort creatieve ideeën om hiermee te verbinden. Zo dragen wij ook bij aan de lokale betrokkenheid en het belang van politieke standpunten in Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Naast het vinden van de juiste balans, technische kwaliteit, energie, woordenwisseling, storytelling en personages worden wij met onze producties hieruit ook wijzer van en doen we steeds meer ervaring op. In een samenwerking zorgen wij samen voor het totaalplaatje dat ervoor moet zorgen dat de boodschap een bepaalde emotie moet achterlaten om actie te ondernemen. Heb jij verder zelf nog vragen over videocampagnes en hoe je dit het beste kunt doen? Of ben je benieuwd naar meer informatie over GroenLinks Tilburg of ‘s-Hertogenbosch? Drop us a message!