5 geheimen voor een succesvolle livestream

woensdag 16 maart 2022
5 geheimen voor een succesvolle livestream

Gezien livestreamen steeds populairder is geworden hebben wij van Red Sun Video Concepts een aantal stappen voor jou op een rijtje gezet naar een succesvolle livestream voor je eigen live streaming platform. Want ervaring leert; ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. Wil jij weten wat de beste voorbereidingen zijn om het beste uit je livestream te kunnen halen met zoveel mogelijk zichtbaarheid? Lees de stappen hieronder.

Stap 1: Stel jezelf van te voren altijd de vraag als ‘streamer’ waarom wil je livestreamen? Probeer dit zo duidelijk mogelijk voor jezelf helder te maken, dit maakt het namelijk tijdens het livestreamen makkelijker voor je om je boodschap te delen met het publiek zodat ze de essentie er uithalen met alles wat daarbij komt kijken. 

Maak desnoods een tijdsschema voor jezelf welke onderdelen je er zeker in wilt hebben, een spiekbriefje mag natuurlijk ook, maar zoals in de klas het motto; ‘spieken mag niet, als je het doet, doe dat zo onopvallend mogelijk’. Liever gewoon improviseren? Dat kan en maakt het ook mogelijk voor het publiek om de interactie direct aan te gaan in bijvoorbeeld als je streamt op je facebook account, met je facebook chatbox of zoom chatbox.


Stap 2: Zorg voor een optimale internet verbinding. Een ‘worst-case-scenario’ is als de videostream tijdens het streamen uitvalt en je kijkers en luisteraars wegvallen, dit heeft negatieve gevolgen gezien de kans bestaat dat ze niet terugkomen en je dus met minder of zelfs geen publiek zit, uiterst zonde natuurlijk. Check dit dus even goed na.

Neem vooral ook contact op met Red Sun Video Concepts bij technische aspecten van livestreams, vooral als het gaat om ‘livestreaming on youtube’. Wij kunnen hierbij jou goed ondersteunen met advies, apparatuur en kennis op maat. Onze jarenlange ervaring met het opnemen van professionele video’s, visual storytelling en videobewerking geeft ons een breed pallet waaruit we van verschillende invalshoeken jou als streamer kunnen assisteren.


Stap 3: Wat is het kostenplaatje van zo’n livestream? Mocht je een professioneel team (zoals wij) inhuren om op locatie een livestream te realiseren hou dan rekening met het totale kostenplaatje. Van het apparatuur dat je gebruikt, tot de content die eruit voortvloeit. Overzicht maakt het proces doelgericht. Niet alleen voor jezelf, maar ook de partijen die met je samenwerken. Breng een bezoekje aan onze studio tilburg.

Wij kunnen jou ook voorzien van de livestream apparatuur op locatie. Sterker nog wij zijn in staat om een complete, professionele popup-studio te installeren. Als je dus voor de ultieme kwaliteit gaat, snelheid in levering van het beste resultaat, tot aan de optimale bereikbaarheid voor jouw publiek, en de assistentie voor het marketen van de content - kies dan uit één van onze exclusieve pop up studio diensten voor bijvoorbeeld een pop up store!


Stap 4: Mocht je online willen streamen, kies dan het juiste video-livestream platform om dit gemakkelijk uit te voeren. Loop de user-interface met alle functies nog eerst even na en verplaats je in de kijker en luisteraar. Wat moet het publiek doen om met jou in interactie te komen? Belangrijk om te weten dus.

Iedere dienst die Red Sun Video Concepts aanbiedt is inclusief een handige cameraman, deze houdt met ‘oog van detail’ en kennis van zaken in de gaten vanuit welke hoeken, belichting en technische instellingen het beste te filmen valt. Je wilt overigens dat het publiek de beste beleving te zien en te horen krijgt zodat ze jou niet zullen vergeten toch?


Stap 5: Als content creator moet je voornamelijk testen, testen, testen.. Neem de tijd om alles nog even na te lopen voordat je ‘on air’ kan gaan. Bespreek desnoods met het team van te voren het draaiboek waar je als streamer op moet letten, gebruik je een autocue? Helemaal goed, maar zorg dat je het juist vertaald. Laten testen voor jouw merk, is het halve werk.

Red Sun Video Concepts test altijd van te voren het apparatuur voordat we op pad gaan. Bij onze diensten leveren we ook een aantal livestreams per maand, inclusief social media advertising; een onderdeel dat vaak achterwege word gelaten door de streamers zelf. Betrokken van begin tot het eind. Als het erop aankomt zijn we ‘live’ ter plekke om met gegarandeerde kwaliteit te vertrekken.